با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
برخی از افراد بازداریشان زیاد است؛ یعنی نمیتوانند عواطف مثبتشان را بیان کنند و از تواناییهایشان حرف نمیزنند. این افراد برای اینکه احساس خوبی داشته باشند، خودشان را کوچک جلوه میدهند. آنها با این ویژگی ذاتی متولد شدهاند و همین بازداری بالا سبب شده که شکننده باشند، زود اشک بریزند و ناکامیهایی را تجربه کنند
نوشتن ویژگی های مثبت و منفی
یکی از اولین قدمها این است که ویژگیهای مثبت و منفی خودتان و دیگران را روی کاغذ بنویسید و آنها را مقایسه کنید. ببینید به چه دلیل نسبت به ویژگیهای خودتان حس خوبی ندارید. سپس برای بالابردن خودآگاهی واعتماد به نفس تلاش کنید تا جنبههای مثبت خودتان را بهتر ببینید. الگوبرداری از فردی موفق فردی موفق دراین زمینه را الگوی خودتان قرار دهید. البته باید فردی را انتخاب کنید که از جهت ویژگیهای شخصیتی به شما نزدیک بوده و این الگوبرداری قابل دستیابی باشد. زیادهروی ممنوع نکته مهم در تصویرسازی ذهنی این است که این تصاویر باید مدام بازسازی شوند و البته شامل مواردی باشند که در واقعیت قابل دستیابیاند. بهتر است در ابتدا تمرین را با موقعیتهای سادهتری تکرار کنید و بعد از اینکه در چند مورد موفق شدید، سراغ موقعیتهای پیچیده و دشوارتر بروید. تصویرسازی ذهنی در این روش باید کمی خلاقیت به خرج دهید و در ذهنتان تصاویر تازهای بسازید. خودتان را در موقعیتی ببینید که در آن ضعیف هستید و در شرایطی که باید از خودتان تعریف کنید، قادر به ابراز وجود خودتان نیستید. با دقت ویژگیهایتان را بررسی کنید تا بفهمید مشکل از کجاست و چطور میتوانید خودتان را تغییر دهید. سپس خودتان را در موقعیت جدید و بهتری تصور کنید.
کاربرد تصویرسازی در ورزش
شاید برایتان جالب باشد بدانید که این تمرین برای ورزشکاران هم کاربرد دارد. در چنین شرایطی از ورزشکار خواسته میشود که خودش را در شرایطی فرض کند که بازیکن دیگر خطایی روی او انجام داده یا به او ناسزا گفته است. بعد این تصویر را اصلاح و بازسازی کنند.
خودتان را باور کنید برای کسب این مهارت چند نکته را به خاطر بسپارید: - مهارتهایتان را بشناسید. برای کسب این شناخت و اینکه بفهمید در کدام زمینه بهتر هستید، گاهی اوقات به تعریفهای دیگران توجه کنید. وقتی از شما تعریف میکنند تشکر کنید. لازم نیست خودتان را کوچک جلوه دهید. فردی که خودش را میشناسد در اینگونه مواقع میگوید:«ممنون، نظر لطفتان است.» - در زندگی هدف داشته باشید. وقتی اهدافتان را بر اساس تواناییها تعریف کنید، دستیابی به آنها سادهتر میشود. - از شکستهایتان نترسید. هنگامی که به شکستها به عنوان ناکامی نگاه میکنید، خودتان و تواناییهایتان را کوچک میبینید بنابراین شکستها را پلهای ببینید که شما را به سمت موفقیت سوق میدهند. - کمالگرایی را کنار بگذارید. برخی از افراد به دلیل کمالگرایی از اشتباه کردن میترسند و به همین دلیل از تمام استعدادها و تواناییهایشان به خوبی استفاده نمیکنند.